Gianluca Di Taranto: Corpinnat vs Cava vs Champagne
Gianluca, verkozen tot beste sommelier van België in 2020, neemt je tijdens deze wijnthema-avond mee op ontdekking.
Bovendien deelt hij zijn passie voor deze bijzondere mousserende wijnen.

Met het jaareinde in zicht hebben we nog een maand om de laatste wijnontdekkingen te doen voordat we aan de feesttafel plaatsnemen. Maar de juiste bubbel kiezen voor onze gasten is niet eenvoudig.
Tijdens de avond zet Gianluca de drie wijnappellaties tegenover elkaar. Hij licht de verschillen in oorsprong, terroir en druivenrassen toe en deelt zijn passie voor deze bijzondere mousserende wijnen.
We krijgen de kans om de smaak en structuur te ontdekken, evenals de impact van terroir, klimaat en traditie van het wijnmaken.
We proeven een achttal wijnen.
Na afloop van de avond kunnen we het feestmaal met vertrouwen afstemmen op de beste wijnkeuze.
Gianluca Di Taranto: Na zijn studies als sommelier in België en Frankrijk is hij aan de slag gegaan in verschillende sterren restaurants zoals o.a. Zilte, The Jane beiden in Antwerpen maar ook Piazza Duomo (Alba) en Osteria Francescana (Modena).
Heden is hij actief als auteur van het boek De Druif (aankoop zal mogelijk zijn), wine director bij het project van Bart Maerten, Wout Bru en Marc Coucke in Durbuy en tevens biedt hij zijn diensten als wijnconsulent aan voor tal van vormingen, organisaties en restaurants.